Natuurlijke veehouderij, een stap verder

In de foodhal van Enschede werd de conferentie natuurlijke veehouderij, een stap verder gehouden. Ruim 200 mensen hadden zich aangemeld om bij deze dag aanwezig te zijn. Rond 10 uur kwamen de eerste deelnemers binnen en onder het genot van een kopje koffie/thee werden ze toegesproken door de dagvoorzitter René Schepers. Deze dag stond in het kader van beweging, mensen moeten bewegen in de richting van natuurlijke veehouderij, maar hoe doe je dat? En wat houdt natuurlijke veehouderij in. Dit waren de hoofdvragen van de 8 verschillende workshops die in twee rondes gegeven werden.

Na de eerste workshop was er gelegenheid om te lunchen in de foodhal. De lunch werd verzorgd door 7 plaatselijke horeca ondernemingen en bij elk standje kon men een ander gerecht kiezen. Tijdens de lunch werd er veel onderling gepraat en zijn er leuke ideeën en gesprekken tot stand gekomen. In de plenaire zaal draaide een film over de koolstofkringloop die bekeken kon worden. Na de lunch was de plenaire sessie gepland. Tijdens deze sessie kwamen verschillende mensen aan bod o.a Prof. dr. Johanna Fink-Gremmels die wijze woorden sprak over het nut van natuurlijke veehouderij. Daarnaast werden er boeren, dierenartsen en mensen met interesse uit de zaal gehaald om hun ideeën en ervaringen met natuurlijke veehouderij te delen.

Nadat de plenaire sessie was afgelopen, was het tijd voor de tweede ronde met workshops. Rond de klok van 17:00 waren de meeste workshops afgerond en was er een mogelijkheid om nog een borrel/ glaasje fris te drinken met alle deelnemers. Als hapje werd het Terra varken geserveerd afkomstig van Familie Brummelhuis. Terugkijkend naar 8 maart kan er geconcludeerd worden dat het een geslaagde dag was met veel nieuwe gezichten en zijn we weer een stapje verder in de Natuurlijke Veehouderij.

De conferentie Natuurlijke veehouderij werd georganiseerd door het Platform Natuurlijke Veehouderij. VKON maakt deel uit van het Platform Natuurlijke Veehouderij. Voor meer informatie over het platform, lees dan hier verder