Uitwisseling India over verantwoord gebruik van antibiotica

Aanleiding

In 2014 is er een eerste kennisuitwisseling geweest met India. Hierbij zijn zij op zoek gegaan naar mogelijke manieren om het gebruik van antibiotica in de melkveehouderij te verminderen. Hierbij ligt de focus op diermanagement en het gebruik van medicinale planten. In april 2015 en 2017 is hier een vervolg aan gegeven.  Samen opnieuw kennis opdoen en uitwisselen over het verantwoord gebruik van antibiotica, ofwel: zo min mogelijk gebruik, in beide landen

Resultaten

Een groep veehouders, dierenartsen en onderzoekers reisde eind april voor een week naar India, onder wie Bulle Koster, die deze keer namens VKON is meegereisd.

Kennis uitwisselen:
De groep veehouders, dierenartsen en onderzoekers ondersteunen de Indiërs bij het opzetten van een (goed) systeem omtrent het aantonen van antibioticum in melk. Naast de plannen voor het uittesten van nieuwe recepten is de belangrijkste verandering die de reis naar India heeft voortgebracht de hernieuwde blik op ziekte en gezondheid, die in Nederland door de schaalvergroting en efficiëntie wellicht wat verloren is gegaan.

Samenwerkingspartners

Platvorm natuurlijke veehouderij

Mede mogelijk gemaakt door

Provincie Overijssel

Bekijk ook deze kennisdeling projecten

Bekijk alle projecten