Het beste idee van varkensland

Aanleiding

Er is steeds meer behoefte aan nieuwe ideeën en het uitwisselen van kennis in de varkenshouderij. Hierin neemt het dierwelzijn en het verbeteren van het rendement een steeds centralere rol in. Om deze ontwikkeling te stimuleren en nieuwe wegen te verkennen hebben VKON en Varkensartsen (voorheen VATS) de handen ineen geslagen. Het beste idee van varkensland is een bijeenkomst bedoelt om varkenshouders, adviseurs en leveranciers te inspireren te enthousiasmeren over succesvolle innovaties en om nieuwe initiatieven het podium te bieden. De innovatieve ideeën worden gepitched en aansluitend door de zaal en door een deskundige jury beoordeeld. De beste ideeën worden ondersteund bij verdere realisatie door VKON en Varkensartsen.

Resultaten

De eerste editie van het beste idee van varkensland vond plaats in 2016. Vijf deelnemers kregen ieder de kans om hun idee te pitchen. Nieske Neijmeier haar idee om een voedselbos te integreren binnen het biologische varkensbedrijf was het beste. Inmiddels zijn de eerste stappen gemaakt, lees hier verder.

Op 1 februari 2017 vond de tweede editie plaats. Het beste idee van varkensland 2017 is gewonnen door Anette van der Aa met haar beslisboom voor euthanasie in de varkenshouderij.

Woensdag 16 mei 2018 vond de derde editie plaats. Winnaar van deze editie is Fleur Bartels.

In 2019 komt er een 4e editie.

Meer informatie over het evenement kunt u vinden op de website van Het beste idee van varkensland.

Samenwerkingspartners

Varkensartsen (voorheen VATS)

Mede mogelijk gemaakt door

Provincie Overijssel

LTO Noord

POV

Kennispoort Regio Zwolle

Rabobank

Bekijk ook deze kennisdeling projecten

Bekijk alle projecten