Bedrijfs- en afstudeeropdracht; warmtevoorziening van biggen

Voorstellen

Mijn naam is Lianne Eertink en ik volg de opleiding Toegepaste Biologie bij Aeres Hogeschool Almere (voorheen CAH). Ik ben momenteel in het vierde jaar van mijn opleiding en ga de bedrijfsopdracht en afstudeeropdracht bij VKON doen.

Het onderzoek

Van februari tot juni 2017 zal ik te vinden zijn bij VKON en ik zal mij tijdens deze tijd bezig houden met onder andere warmtevoorziening van biggen. Er is vraag naar de verbetering van bestaande biggenlampen en vloerverwarming. Uit de praktijk is gebleken dat biggen liever warmte van bovenaf hebben, maar dat bestaande biggenlampen niet het gehele nest gelijkmatig verwarmt.

Doel van het onderzoek

Het doel van de onderzoek is om vast te stellen wat de voor- en nadelen zijn voor van de innovatieve Infra rood technologie en deze vervolgens te vergelijken met die van biggenlampen. Daarnaast ga ik ook meewerken aan het project ”Lang leve de gezonde melkkoe”.

Achtergrond informatie Lianne

Mijn interesse ligt bij zowel wilde dieren als gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. Vanuit huis kom ik ook veel in aanraking met dieren en heb hier ook een passie voor. Ik heb in Australië stage gelopen op een wildopvang en ben hier in aanraking gekomen met heel veel bijzondere dieren als kangoeroes, mierenegels, roze papagaaien en zwarte kaketoes. Vervolgens heb ik de minor Animal Science gevolgd bij Wagengingen Universiteit en ga in september beginnen met de master Animal Science. Mijn interesse gaat vooral uit naar diergezondheid en –welzijn. Ik vind het zeer interessant om producten of methoden te ontwikkelen die het welzijn en gezondheid van dieren kan verbeteren.

Bekijk ook deze onderwijs projecten