Afstudeer onderzoek Pascalle Evers

Mijn naam is Pascalle Evers en ik studeer Animal Sciences aan de Wageningen University. Ik ben begonnen aan het laatste jaar van mijn master en daarom opzoek gegaan naar een geschikte plek voor mijn thesis.

Mijn voorkeur gaat uit naar bedrijven die dierwelzijn vooropstellen en veehouders ondersteunen in het belangrijke werk dat zij dagelijks doen. VKON is zo’n bedrijf! Er wordt nauw samengewerkt met veehouders uit de regio, ze denken graag ‘’out of the box’’ en er is altijd ruimte voor innovatieve projecten.

In de eerste week van september ben ik bij VKON begonnen, om gedurende vijf maanden aan mijn thesis project te werken.

Tijdens dit project zullen wij ons bezig houden met thermografie bij varkens. Thermografie is een techniek waarbij, met behulp van een infrarood camera, de warmte-uitstraling van de huid gemeten wordt. Door deze warmtebeelden te bestuderen kunnen onderliggende problemen opgespoord worden. Het grote voordeel van deze techniek is dat je het dier niet aan hoeft te raken, zo voorkom je veel stress. Het doel van dit project is om met behulp van een infrarood camera ziekten zoals diarree, schurft, oortopnecrose, en andere aandoeningen die bij varkens voorkomen, in een vroeg stadium, voordat de symptomen zichtbaar zijn, op te sporen. Dit kan de veehouder helpen om zo vroeg mogelijk te behandelen, wat uiteindelijk kosten zal besparen. En tot slot.. het verbetert het dierwelzijn, één van de redenen waarom ik voor dit project gekozen heb!

Inmiddels is het project met succes afgerond, lees hier de beknopte samenvatting.

Bekijk ook deze onderwijs projecten