Operationeel Programma EFRO 2014-2020

Voucherregeling voor innovatieve MKB’ers

Voor MKB-ondernemers in de Agro & Food sector bestaat er een innovatievoucher. Een voorwaarde is dat u/ de MKB- ondernemer een innovatief of duurzaam idee heeft voor nieuwe of betere producten, diensten of processen. De prioriteiten algemene innovatie en koolstofarme innovatie staan hierbij centraal. Als uw onderzoeksvraag aan deze voorwaarde voldoet, dan kan VKON voor u een innovatievoucher aanvragen uit het Europese Operationeel Programma EFRO. Met deze voucherregeling ontvangt u een subsidie voor onderzoek, een haalbaarheidsstudie of het opstellen van een business case. Deze subsidie bedraagt minimaal € 350.00 en kan oplopen tot € 2.000.000 per aanvraag.

EFRO draagt in de periode 2014-2020 bij aan vier prioriteiten:

    1. innovatie en onderzoek
    2. digitale agenda
    3. steun voor het mkb
    4. de koolstofarme economie

Twijfelt u als uw idee of onderzoeksvraag wel of niet in aanmerking komt voor deze voucherregeling? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij zoeken het graag voor u uit. Daarnaast biedt VKON u ondersteuning bij het ontwikkelen van een succesvolle business case.

Neem contact op

MKB-ondernemers, die zijn gevestigd in Overijssel of Gelderland, met plannen voor (duurzame) innovatieve product- en procesontwikkeling. Het doel is: een slimme en schone economie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid.
EFRO draagt in de periode 2014-2020 bij aan vier prioriteiten:

1. innovatie en onderzoek
2. digitale agenda
3. steun voor het mkb
4. de koolstofarme economie

Een subsidie bedraagt minimaal € 350.000 en maximaal € 2.000.000 per aanvraag.
Het totaal van de beschikbare middelen voor de voucherregeling bedraagt € 2.000.000. Dit bedrag is beschikbaar voor projecten uit de provincie Gelderland en Overijssel. De middelen worden verdeeld op volgorde van binnenkomst van aanvragen die compleet zijn.
Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 16 mei tot en met 31 oktober 2019.