Praktijkonderwijs programma’s

Schakel tussen theorie en toepassing

Opleidingen als Dier- en veehouderij, dierverzorging en paardgerelateerde studies hebben een praktische insteek. Studenten worden voorbereid op werken in een groene praktijkomgeving. Bij VKON gaan we nog een stap verder. In onze praktijkonderwijs programma’s ervaren studenten hun vakgebied in de praktijk. Met echte ondernemers, dieren en vraagstukken.

Onze praktijkonderwijs programma’s focussen op de thema’s en diersoorten die u aangeeft, of een combinatie daarvan. Het kan bijvoorbeeld gaan over een verdieping van een specifiek onderwerp, zoals bepaalde gezondheidsaspecten. Of u kiest voor een programma met een algemeen karakter, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen.

Onderwijsprogramma op maat

Op basis van uw wensen stelt VKON een onderwijsprogramma op maat voor u samen. Dit programma is onder andere afgestemd op:

  • Uw leerdoelen
  • Het niveau van de studenten
  • Het leerjaar waarin de studenten zich bevinden
  • Het aantal (aaneengesloten) dagen of dagdelen dat u wenst
  • Uw budget

Kennisoverdracht uit de praktijk

Voor uw praktijkonderwijs programma zet VKON ervaren docenten en gastdocenten in. Dit zijn bijvoorbeeld vakbekwame dierenartsen en ondernemers uit de praktijk. Zij vertellen over hun ervaringen in hun dagelijks werk, aan de hand van toegepaste voorbeelden. Ook stellen zij hun bedrijf open voor de studenten, die zo een exclusief kijkje achter de schermen kunnen nemen.

Offerte aanvragen
Een praktijkonderwijs programma afgestemd op uw onderwijsinstelling? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!
Offerte aanvragen