Onderwijs

Een bijzondere kennismaking met de praktijk

Voor studenten in het groen onderwijs, van VMBO tot universiteit, biedt het praktijkcentrum van VKON een veilige en kwalitatief hoogwaardige omgeving om praktijkervaring op te doen. Hier komen onderwijs, onderzoek en diagnostiek bij elkaar.

Ook op het gebied van onderwijs zoekt VKON naar verbinding met andere partijen. Hierbij hebben we samenwerkingsverbanden met Universiteit Utrecht, Universiteit Twente, Hogeschool VHL, onderwijsinstellingen in het VMBO en MBO, diverse partijen uit het bedrijfsleven en verschillende dierenartspraktijken.

Praktijkonderwijs voor onderwijsinstellingen

VKON faciliteert praktijkonderwijs voor verschillende onderwijsinstellingen op MBO, HBO en WO niveau. Hiermee vormen we de verbindende schakel tussen theorie en praktijk.

Praktijkonderwijs voor studenten

Volg je een opleiding op het gebied van dier- en veehouderij? Of studeer je Diergeneeskunde en ben je op zoek naar een praktijkplaats voor je coschappen? VKON biedt je verschillende mogelijkheden om praktijkervaring op te doen.

Uniek praktijkcentrum

In het praktijkcentrum van VKON in Den Ham (Overijssel) kunnen studenten praktijkervaring opdoen met onderzoek, diagnostiek en veterinair geneeskundige behandelingen. Met faciliteiten als een veterinaire MRI en uitgebreide mogelijkheden voor praktijkonderwijs is het praktijkcentrum uniek in Oost-Nederland.

Lees meer

Bekijk onze onderwijs projecten

Bekijk alle projecten