Op zaterdag 7 oktober vond het pannenkoekenfestijn van VKON plaats

Tijdens de open dag van Dierenkliniek Den Ham was VKON er aanwezig met een eigen pannenkoekenplein. Op het plein gaven we kinderen – en ouders – meer inzicht in het ontstaan van de pannenkoek. We lieten zien waar alle ingrediënten van de pannenkoek vandaan kwamen. Door rechtstreeks in contact te staan met de boer en vragen te beantwoorden konden de kinderen een (gratis) pannenkoek verdienen.

Ingrediënten
Zo stond akkerbouwer Herik Super er met de suikerbiet (stroop), was er meel van Molen de Lelie uit Ommen, het Wroetvarken stond er met spek, waren er eieren van Erve Kattelaar uit Enter en was er melk van de Melktapperij uit Haaksbergen. Al deze ingrediënten werden ook gebruikt voor het beslag van de pannenkoek.

500 pannenkoeken
Alle kinderen kregen bij binnenkomst op het plein een stempelkaart. Vervolgens moesten ze een vijftal vragen over de ingrediënten beantwoorden. Bij een volle stempelkaart hadden de kinderen een gratis pannenkoek verdient. We kijken erg tevreden terug op het evenement! Het plein werd ontzettend druk bezocht en zijn meer als 500 pannenkoeken gebakken.

Tijdens de open dag zijn er vele foto’s gemaakt. De foto’s zijn te vinden op de Facebook pagina van Dierenkliniek Den Ham. Hieronder een selectie van het pannenkoeken plein.