Kom naar deze netwerkdag voor veehouders, dierenartsen en bedrijven om innovaties rond natuurlijke veehouderij te ontdekken, te omarmen en te versterken.

Natuurlijke veehouderij (gericht op het houden van gezonde dieren met minimaal gebruik van antibiotica en andere diergeneesmiddelen) is niet meer weg te denken in de Nederlandse agrarische sector.
Er zijn een aantal nieuwe initiatieven genomen, met name op het gebied van kruidenmiddelen, en een kennis-community rond natuurlijke veehouderij is in oprichting. Maar hoe ‘verwaarden’ we de verdiensten van de natuurlijke veehouderij? Dat is een grote uitdaging.
Het Platform Natuurlijke Veehouderij nodigt u uit om op 8 maart 2018 in Enschede deel te nemen aan de conferentie: ‘Natuurlijke Veehouderij: een stap verder’. Het doel van deze dag is om initiatieven rond natuurlijke veehouderij verder te leren kennen, te versterken en concrete acties op elkaar af te stemmen. Er zitten aan de deelname geen kosten verbonden.

Dagvoorzitter: Rene Schepers
Programma

09:30  Ontvangst met koffie-thee
10:00  Welkom, introductie Twentsche Foodhal en workshops
10:30  Workshops 1e ronde
11:45   Lunch Twentsche Foodhal
Netwerken en film kijken
13:15  Plenair programma
– Johanna Fink-Gremmels: Noodzaak en kansen voor natuurlijke veehouderij`
– Veehouders, dierenartsen en beleid: ervaringen uit de praktijk
– Het Platform: resultaat en ambities, uitkomsten workshops
– Reflectie en debat vanuit breed perspectief op ontwikkelingen veehouderij
15:15  Theepauze
15:45  Workshops 2e ronde
17:00  Netwerkborrel  + proeverij
Na de conferentie heeft u de mogelijkheid om te blijven dineren in de Twentsche Foodhal (op eigen kosten)

Keuze uit verschillende workshops:
1. Verwaarden van natuurlijke veehouderij
2. Waarde van ervaring en vakmanschap
3. Meerwaarde van meer natuur
4.Voedingswaarde
5. Waardering vanuit de maatschappij
6.Kennisbank en community
7. Waarde van familiebedrijven
8. Brainstorm over korte ketens
Meer informatie over de workshops >

Conferentie Natuurlijke Veehouderij
Datum: 8 maart
Tijd: aanvang: 09:30
Locatie: Twenste Foodhal Enschede
Aanmelden: Meld je hier aan (aanmelden kan tot 1 maart)